Know the rules The Paceline Forum Builder's Spotlight


Go Back   The Paceline Forum > General Discussion

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 04-06-2013, 01:16 PM
oldpotatoe's Avatar
oldpotatoe oldpotatoe is online now
Proud Grandpa
 
Join Date: Oct 2009
Location: Republic of Boulder, USA
Posts: 41,870
For you metallurgists-ti galling

Ok, here's the problem.

Legend Ti frame, Record RD with ti fixing bolt. Regular customer, I have taken his RD off and put back on many times...no problem.

He travels with bike, takes RD off..this time when putting it back on..LOTS of resistance(it's not cross threaded, lathered with antisieze)..and when he tried to take it back off..no-can-do.

Brings it to me and to take it off, the typical mucho noise, WACK, Wack, big noise as it comes of in spurts, complete with sparks..obviously galled in there. So I DO finally get it off, swap the ti bolt with another one..re lather with antisieze..put it back on, not a lot of resistance but some..same issue getting it off again...

What is going on? Undoubtedly it's ti to ti galling but why? And what to do?

I'm stumped, never seen this before.
__________________
Chisholm's Custom Wheels
Qui Si Parla Campagnolo
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.